Günümüzde şirketler mevcut muhasebe operasyonlarını yürütürken aynı zamanda idare tarafından zorunlu tutulan teknolojik gelişmeleri takip edip ve sistemlerini de sürekli güncel tutmak zorundalar. Yasal defterlerin eksiksiz tutulmasının yanı sıra beyanname ve bildirimlerin de zamanında verilmesi ayrıca çalışan bordrolarının hazırlanması da büyük önem arzetmektedir.
ESA olarak, konusunda profesyonel ekibimizle müşterilerimizin muhasebe ve bordrolama süreçlerini büyük titizlikle yönetmelerine yardımcı olmaktayız.
Vergi mevzuatının sık sık değişmesi, çok çeşitli ve yoruma açık kavramlar içermesi, şirketlerin vergiye uyum süreçlerini zorlaştırmaktadır. Vergilerin şirketleri çeşitli cezai yaptırımlarla karşı karşıya bırakmasının yanı sıra finansal planlamalar ve yatırım kararları üzerinde önemli bir etkisi olduğu ve günümüzde şirketler için oldukça önemli bir maliyet unsuru olarak ön plana çıktığı bilinmektedir.
ESA olarak, vergi ve mali mevzuat alanında edinmiş olduğumuz bilgi birikimi ve sektörel deneyimle, müşterilerimiz için etkin stratejiler oluşturup ihtiyaç duyacağınız profesyonel çözümleri sağlamakta bu kapsamda; Kurumlar Vergi, Gelir Vergisi, Vergi Usul Kanunu mevzuatlarının yanı sıra KDV, ÖTV ve Damga Vergisi başta olmak üzere dolaylı vergiler konusunda da müşterilerimize danışmanlık hizmeti sunmaktayız.
Günümüzde şirket yöneticilerinin finansal açıdan doğru kararlar vermesinin ilk adımı, karışık olan finansal raporları doğru okumak ve yorumlamaktan geçmektedir. Bu nedenle düzenlenen raporların şirket yöneticileri tarafından anlaşılır olmasının yanı sıra şirketin finansal açıdan mevcut durumunu da net bir şekilde ortaya koyuyor olması beklenmektedir.
ESA olarak raporlama hizmetlerimizin, şirket yöneticilerinin ihtiyaçlarını karşılamasına ve yönetimsel olarak doğru kararlar almalarını sağlamasına önem vermekteyiz. Bu kapsamda hazırladğımız raporları aylık, üç aylık ve yıllık olarak sunuyor ve müşterimizle beraber değerlendiriyoruz
Vergi mevzuatının sık sık değişmesi, çok çeşitli ve yoruma açık kavramlar içermesi, şirketlerin vergiye uyum süreçlerini zorlaştırdığı gibi şirketlerin büyük cezai yaptırımlarla karşılamasına da sebebiyet verebilmektedir.
ESA olarak müşterilerimizin vergiye uyum süreçlerinin en doğru şekilde sağlanması ve gelecekte karşılabilecekleri vergisel risklerin önlenmesi, istisna, muafiyet ve sektörel veya bölgesel teşviklerden zamanında faydalanabilmeleri için durum tespitleri yaparak, şirket yöneticilerinin bilgilerine sunmaktayız.
Ekonomilerde ve şirket stratejilerinde meydana gelen değişiklikler, şirketlerin mevcut yapılarını ve iş yapış şekillerini zaman zaman değiştirmeye zorlamaktadır. Şirketler değişen bu koşullara ayak uydurmak için devir, birleşme yada bölünme yoluna gidebilmektedirler.
ESA olarak bu süreçlerdeki müşterilemiz için, alıcı veya satıcı tarafında vergi incelemesi (due-diligence) hizmeti verilmesi, sürece vergisel ve muhasebesel açıdan danışmanlık sağlanması ile kurumsal yeniden yapılandırma alanlarında hizmet sunmaktayız.
Şirket kuruluşu, kısaca, şirketlerin ticaret sicili ve vergi dairesine tescil ettirilerek bir tüzel kişiliğe bürünmeleri, tasfiye ise herhangi bir nedenle faaliyetine son veren şirketin tüm hesaplarının kapatılması olarak tanımlanabilir.
ESA olarak şirketlerin kuruluş ve tasfiye işlemlerinin takip edilmesi ve sürecin sonlandırılması hizmetlerini vermekteyiz.